Sparťané zvítězili v tradičním silvestrovském derby po obratu, díky gólu kanonýra Matějovského.

Sparťané zvítězili v tradičním silvestrovském derby po obratu, díky gólu kanonýra Matějovského.

V nedávném 37. ročníku Silvestrovského fotbalového derby se utkaly týmy Slavie Praha a Sparty Praha. Slavia v kategorii internacionálů nezvítězila od roku 2016 a proto se rozhodla posílit své mužstvo. Naopak Sparta se prezentovala s novými hráči, mezi kterými byli i zkušení veteráni.

V prvním zápase, který hráli hráči nad 35 let, se utkaly obě mužstva na dvě poločasy po 25 minutách. Slavia začala lépe a v 17. minutě se ujala vedení díky gólu Jablonského. O chvíli později zvýšil Kalivoda z penalty na 2:0. Nicméně Sparta se dokázala vrátit do zápasu. Matějovský nejprve snížil z penalty a poté vyrovnal dalekonosnou ranou. V druhém poločase pak Sparta dokonala obrat díky gólu Matějovského. Slavia měla několik šancí na vyrovnání, ale gólmana Millera nepřekonala. Sparta tak zvítězila 3:2.

Ve druhém zápase, který hráli hráči nad 45 let, se opět utkaly obě mužstva na dvě poločasy po 20 minutách. Slavia se ujala vedení díky gólu Janouška, ale Sparta dokázala rychle vyrovnat díky gólu Kollera. Poté Sparta přidala další branky a zápas vyhrála 5:2. Tímto vítězstvím Sparta zlepšila svou bilanci v Silvestrovském derby veteránů.

Celkově byly oba zápasy vyrovnané a diváci se mohli těšit na kvalitní fotbal. Slavia se stále snaží přerušit nepříznivou sérii ve hře internacionálů, zatímco Sparta si připsala již jedenáctý triumf v Silvestrovském derby. Obě mužstva ukázala svou kvalitu a předvedla skvělý fotbalový výkon.

Silvestrovské fotbalové derby je každoroční tradicí, kterou si fanoušci obou týmů nemohou nechat ujít. Těšíme se na další ročníky a na to, jak se oba týmy budou dál vyvíjet a posilovat.