Spartu sužovala nedostatečná strava, lidé i Kuchtova inteligence. Švancara předpovídá dramatické jaro.

Spartu sužovala nedostatečná strava, lidé i Kuchtova inteligence. Švancara předpovídá dramatické jaro.

Podzimní část fotbalové ligy je za námi a můžeme ji hodnotit poměrně dobře. Na hřišti padalo hodně gólů a hrál se otevřený fotbal, což přilákalo diváky, což je pro fotbal velmi důležité. Samozřejmě se objevily i některé věci, které se nepovedly, ale to se stává a vedení by mělo pečlivě zvažovat, kdy se má hrát a kdy to fotbalu nepomáhá.

Jaro slibuje dramatické zápasy a boj o titul, ale také o třetí příčku, o kterou se uchází snad šest týmů. Lídr tabulky Sparta zvládla zápas, ve kterém hrála více než 90 minut v oslabení. Teplice měly obrovskou šanci na Letné něco získat, měly jasně rozhodnout v prvním poločase. Daniel Fila měl na noze druhý gól, šanci řešil docela dobře, zvedl hlavu, otevřel oči a snažil se míč uklidit k tyči. Bohužel ho neproměnil. Kdyby přidal druhý gól, těžko by Teplice odjížděly s prázdnou.

Ale je třeba ocenit kvalitu Sparty, která dokázala nepříznivý zápas otočit. Pomohla jí i atmosféra, kterou fanoušci vytvářeli celou sezonu. K tomu přispělo i dobré prostředání a změna rozestavení. A také určitá Kuchtova chytrost, jak přihrál na vítězný gól, kdy vyhrál hlavičkový souboj proti přesile, to bylo unikátní.

Slavia se bude na Spartu tlačit. Utkání v Ostravě mě nadchlo, přišlo hodně lidí a padaly góly. Předpokládám, že Slavia uspěje ve Zlíně a náskok Sparty ještě zkrátí.

Nechci předem odepisovat Zlín, proti Hradci Králové zažil poločas snů, nasypal soupeři čtyři góly. Začíná se čím dál více projevovat změna trenéra, zafungovalo to. A to nemám nic proti Pavlu Vrbovi, stále ho považuji za vynikajícího kouče. Hráči ale za Bronislavem Červenkou jdou, věří mu a výsledky se dostavují.

Pět set zápasů v lize, na toto číslo dosáhl Milan Petržela ze Slovácka, je to neskutečné číslo. A to ještě opomíjíme dvanáct duelů v německé Bundeslize za Augsburg. Udržuje si zdraví, ale na prvním místě je především výkon. Kdyby ho neodváděl, trenéři by ho nestavěli. A on nastupuje převážně v základu. Pořád je nebezpečný. Ve Slovácku je oblíbený, mají ho rádi, proto jsem přesvědčen, že ještě neskončí a jeho sen dosáhnout na 555 zápasů je splnitelný. Když ovšem bude zdravý. Ve fotbale se špatně plánuje.

Jsem překvap