Sudí přiznal, že nedokázali předejít konfliktům během derby a chtěl rozkouskovat hru.

Sudí přiznal, že nedokázali předejít konfliktům během derby a chtěl rozkouskovat hru.

Derby mezi Spartou a Slavií bylo plné napětí a faulů, které vyvrcholily v 88. minutě, kdy oba kapitáni Jan Bořil a Ladislav Krejčí dostali červenou kartu. Navíc byli vyloučeni i dva členové realizačního týmu, po jednom na každé straně.

Podle rozhodčího Szikszaye bylo zřejmé, že utkání bude nervózní. Snažili se nastavit metr volněji, aby se hrál fotbal, ale zjistili, že to není možné. Proto se snažili více rozpískávat a kouskovat hru, aby nedocházelo ke konfliktům. Bohužel se jim to někdy nepodařilo.

Nervózní průběh utkání vyvrcholil v 88. minutě, kdy se pustili do sebe Bořil s Krejčím. Předcházel tomu faul slávisty Chytila na gólmana Sparty Vindahla.

Situace se odehrála na konci utkání, kdy bylo 1:0 pro Slavii. Konflikt vyvolal přestupek na gólmana Sparty, kdy Chytil strčil Vindahla. Následně proběhla strkanice, hráči Bořil s Krejčím se drželi pod krkem a cloumali sebou. Za mě je to hrubé nesportovní chování hráčů v přerušené hře, uvedl Szikszay.

Oba góly padly z penalt. V 58. minutě otevřel skóre Jurečka z pokutového kopu po zákroku Preciada na Tijaniho. Haraslín v závěru srovnal z penalty poté, co zahrál rukou Ogbu. Chytil sice krátce předtím zvýšil na 2:0, ale Szikszay nařídil pokutový kop pro Spartu po pohledání videorozhodčího.

Z pohledu rozhodčího jsem viděl, že Ogbu zahrál tělem. Ale dostal jsem informaci, že zahrál rukou, která byla daleko od těla. Potvrdil jsem si to při pohledání videa a nařídil pokutový kop, uvedl Szikszay.