Transfer Lingra do Feyenoordu způsobil Slavii velkou ztrátu, Trpišovský s tím má problémy.

Transfer Lingra do Feyenoordu způsobil Slavii velkou ztrátu, Trpišovský s tím má problémy.

Ondřej Lingr, český fotbalista, opouští pražskou Slavii a přestupuje do nizozemského týmu Feyenoord. Tato informace byla oznámena v pondělí a způsobila velký rozruch mezi fanoušky. Lingr byl považován za klíčového hráče a jeho odchod před klíčovým zápasem je pro tým velkou ztrátou.

Trpišovský, trenér Slavie, vyjádřil své zklamání nad tím, že Lingr nebude k dispozici pro dvojzápas. Uvedl také, že to je další výzva, kterou musí tým překonat. Na druhou stranu však Trpišovský Lingrovi přeje a doufá, že se mu bude dařit v novém týmu.

Lingr sám vyjádřil svou radost z přestupu do Feyenoordu. Uvedl, že se na to těší a bude hrdý na to, že bude hrát za nizozemského mistra. Také zdůraznil, že měl s Lingrem skvělý vztah a obdivuje ho jako hráče i člověka. Lingr byl pro tým důležitou osobností a jeho odchod je velkou ztrátou.

Největší radost z Lingrova přestupu měl jeho spoluhráč Mick van Buren, který je fanouškem Feyenoordu. Van Buren okamžitě začal zpívat písně Feyenoordu a zdálo se, že má ještě větší radost než Lingr sám.

O odchodu Lingra ze Slavie se mluvilo již delší dobu a o jeho služby měl zájem i Panathinaikos Atény. Lingrovi vypršela smlouva s klubem po této sezóně a vedení Slavie se muselo rozhodnout, zda mu prodlouží kontrakt nebo ho prodá. Podle médií je pravděpodobné, že Feyenoord získá Lingra na hostování s povinnou opcí na přestup.

Lingr přišel do Slavie před třemi lety a za tu dobu získal s týmem jeden ligový titul a dva domácí poháry. V nejvyšší soutěži odehrál 160 zápasů a vstřelil 38 branek. Za českou reprezentaci nastoupil do šesti zápasů, ale gól zatím nedal.