Třetí místo v Plzni je pro nás cenné, o reprezentaci se mnou nikdo nejednal, říká Koubek.

Třetí místo v Plzni je pro nás cenné, o reprezentaci se mnou nikdo nejednal, říká Koubek.

Vystoupení fotbalového týmu Západočechů ve skupině Evropské konferenční ligy bylo označeno za malý zázrak. Tým vyhrál všech šest utkání ve skupině, což je velmi vzácný úspěch. Na tiskové konferenci po skončení skupinové fáze trenér, který je již sedmdesátiletý, uvedl, že s ním nikdo nejednal o pozici nového reprezentačního trenéra.

Plzeň momentálně zaujímá třetí místo v neúplné ligové tabulce. Ztrácí 15 bodů na vedoucí Spartu a 10 bodů na druhou Slavii. Tým odehrál o zápas více než čtvrté Slovácko, které za Plzní zaostává pouze o skóre. Trenér Koubek uvedl, že nikdy nečekali, že budou hrát o titul. Jsou si vědomi síly ostatních týmů a toho, kdo ve fotbale vládne. Třetí místo si však velmi cení.

Viktoria Plzeň při své premiérové účasti ve skupině Konferenční ligy získala nečekaných 18 bodů, čímž vyrovnala rekord soutěže West Hamu. Trenér Koubek ocenil účast v Evropě jako velmi pozitivní a označil ji za malý zázrak. Tým dokázal velký výsledek, který přispěl nejen jemu samotnému, ale i českému fotbalu.

Trenér Koubek vyloučil možnost, že by dostal nabídku vést českou reprezentaci po Jaroslavu Šilhavém. Vedení Fotbalové asociace ČR stále nezvolilo jeho nástupce. Koubek uvedl, že s ním nikdo nejednal a žádná nabídka není na stole.

Během zimní pauzy trenér nevidí důvod pro výrazné změny v plzeňském kádru. Spekulace o přestupu nigerijského útočníka Rafiua Durosinmiho do bundesligového Frankfurtu či o překvapivém transferu brankářské jedničky Jindřicha Staňka do Slavie považuje za médiem vyvolané. Trenér Koubek uvedl, že není na něm rozhodovat o takových věcech a že tým má svou kvalitu a hráči potvrzují svou výkonnost.

Nejstarší trenér v první lize se cítí ve velmi dobré fyzické kondici a je schopen nadále trénovat. Uvedl, že se po zápase a následující den cítí unavený, ale poté je opět v pořádku. Trenér Koubek má za sebou bohatou koučovskou kariéru, kdy trénoval týmy jako Bohemians 1905, Hradec Králové, Mladá Boleslav, Ostrava nebo Slavii.