Turecký rozhodčí odpískal tři penalty, což vyvolalo rozhořčení ve Slovácku, kde byly vsazeny miliony na výsledek s více góly.

Turecký rozhodčí odpískal tři penalty, což vyvolalo rozhořčení ve Slovácku, kde byly vsazeny miliony na výsledek s více góly.

Fotbalový tým Slovácko nedokázal využít žádnou ze svých šancí a utkání skončilo bezbrankovou remízou. Nicméně hráči Slovácka na sociální síti naznačili, že zápas mohl být zmanipulován tureckým rozhodčím. Tímto skandálem se bude zabývat i Fotbalová asociace ČR.

Kapitán týmu Michal Kadlec na sociální síti uvedl: „Už jsem myslel, že jsem ve fotbale zažil všechno, ale oběť sázkového skandálu jsem ještě nebyl. Všechny penalty úplně nesmyslné. Žlutá karta udělena hráči za ruku, který balon hlavičkoval. Soupeř, který se vám po zápase omlouvá. Smutné, že se tohle ve fotbale ještě děje.“

Slovácko mělo v prvním poločase několik šancí, ale turečtí rozhodčí usoudili, že předtím byl hráč mimo hřiště. Naopak Rapid v úvodních minutách dvakrát trefil brankovou konstrukci.

Góly začaly padat až poté, co po změně stran začalo velmi husté pršet. Nová posila Slovácka, rakouský útočník Marko Kvasina, nejprve neproměnil penaltu ani ze dvou pokusů poté, co ji sudí nechal opakovat. V 59. minutě ale poslal čtvrtý tým české ligy do vedení Reinberk hlavičkou s odrazem o protihráče.

Turecký rozhodčí pak ale nařídil dva diskutabilní pokutové kopy na opačné straně, jednu z nich za údajnou ruku. Gólmana Heču z penalt překonali v 69. minutě Mayulu i v poslední minutě Kaygin. Slovácko na kempu v Turecku po úvodní remíze 1:1 s rumunským týmem Universitatea Craiova nezvítězilo ani v druhém duelu.

Během zápasu s Rapidem byly při živých sázkách za bezbrankového poločasu i za stavu 1:1 těsně před koncem nezvykle nízké kurzy na to, že padnou další góly. „Aneb když jdeš hrát přípravné utkání a rozhodčí si to udělá podle sebe. Tři penalty, od začátku jasné ovlivňování zápasu. A vsazeno 80 tisíc euro na více než 2,5 gólu. Výsledek – 2:1 z penalty v 90. minutě,“ uvedl na sociální síti útočník Slovácka Ondřej Mihálik.

I když se utkání hrálo v zahraničí, bude se jím zabývat i FAČR. „Přestože šlo o přípravný zápas, navíc v zahraničí, požádáme společnosti Sportradar a Genius o data z tohoto utkání. Integrity officer FAČR se v nejbližší době také spojí se svými protějšky v Turecku a Rakousku a také s UEFA a FIFA, protože boj proti match fixingu je strategickým zájmem FAČR a v tomto případě se mohl stát obětí český klub,“ uvedl pro ČTK tisk