Videorozhodčí hrubě chyboval při rozhodnutí, že Slavia v Liberci neměla kopat penaltu za ruku.

Videorozhodčí hrubě chyboval při rozhodnutí, že Slavia v Liberci neměla kopat penaltu za ruku.

V nedávných fotbalových zápasech se objevilo několik kontroverzních rozhodnutí rozhodčích, která vyvolala rozruch mezi fanoušky. V jednom z utkání mezi Libercem a Slavií Praha došlo k situaci, kdy hlavní rozhodčí nařídil penaltu po zásahu hráče Liberce rukou. Podle komise rozhodčích však šlo o hrubou chybu VAR, protože hráčova ruka byla v přirozené poloze a byla zasažena z bezprostřední blízkosti. Slavia Praha nakonec dokázala utkání otočit a vyhrát 3:2.

Další kontroverzi vyvolalo vyloučení hráče Sparťanu Victora Olatunjiho ve druhém zápase proti Hradci Králové. Olatunji dostal druhou žlutou kartu a červenou kartu po vzdušném souboji s domácím hráčem. Podle komise rozhodčích šlo sice o přestupek, ale nebyl to bezohledný zákrok, a proto by mu neměla být udělena žlutá karta. Sparťané přesto dokázali vyhrát 3:1.

Další sporné rozhodnutí se týkalo zápasu mezi Plzní a Jabloncem, kde sudí na základě intervence VAR správně neuznal gól domácího hráče Matěje Vydry. Předtím totiž hráč Jablonce strčil do obránce Plzně v pokutovém území. Podle komise rozhodčích se jednalo o přestupek, ale hráč Jablonce neměl dostat druhou žlutou kartu a červenou kartu, protože nešlo o bezohledný zákrok. Plzeň nakonec vyhrála 3:2.

Komise rozhodčích také souhlasila s vyloučením hráče Teplic Lukáše Marečka ve zápase proti Slovácku. Mareček nejprve držel domácího hráče a následně ho kopl do paty. Tým z Uherského Hradiště v přesilovce vyhrál 2:0.

Tyto kontroverzní situace ukazují, jak důležitou roli hraje VAR (Video Assistant Referee) při rozhodování ve fotbale. I přes jeho přítomnost se však stále objevují sporná rozhodnutí, která vyvolávají diskuse mezi fanoušky a odborníky. Je tedy důležité, aby se systém VAR stále zdokonaloval a minimalizoval pochybnosti ohledně správnosti rozhodnutí rozhodčích.