Zápas mezi fotbalisty Slavie a Zlínem byl zrušen, přestože tým Slavie již cestoval do Zlína.

Zápas mezi fotbalisty Slavie a Zlínem byl zrušen, přestože tým Slavie již cestoval do Zlína.

Zápas mezi Zlínem a Slavií je již sedmým odloženým duelem tohoto kola. Pouze sobotní utkání mezi Slováckem a Olomoucí se podařilo odehrát, a to s remízovým výsledkem 1:1. Mistrovská Sparta má dnes nastoupit v Pardubicích, přičemž východočeský klub ráno oznámil, že hřiště bylo schváleno a od 15:00 se bude hrát.

Představitelé Zlína na klubovém webu uvedli, že utkání se Slavií bylo odloženo kvůli velkému množství sněhu, který nepřestal padat ani během noci. „Ve Zlíně napadlo během noci a nedělního rána 20 cm sněhu. Přestože vytápění jede naplno, ani to nestačí. S ohledem na zdraví hráčů a nevýhodné počasí pro fanoušky nelze zápas odehrát,“ uvedl Zlín.

Slavia podle svého šéfa Jaroslava Tvrdíka žádala o odložení duelu ve Zlíně už v sobotu před odjezdem z Prahy, ale neuspěla. LFA uvedla, že oficiálně žádnou žádost neobdržela.

Kvůli sněhové kalamitě byly již dříve odloženy páteční zápasy Českých Budějovic s Hradcem Králové, sobotní duely Jablonce s Teplicemi, Mladé Boleslavi s Karvinou a Bohemians 1905 s Libercem a dnešní utkání Ostravy s Plzní. Po zápase Olomouce se Slováckem hraném na sněhu oba trenéři konání utkání kritizovali a označili ho mimo jiné za hazard se zdravím hráčů.