Druhou hvězdou týdne NHL se stal Zacha. Podívejte se na góly, kterými si toto ocenění vystřílel.

Druhou hvězdou týdne NHL se stal Zacha. Podívejte se na góly, kterými si toto ocenění vystřílel.

Šestadvacetiletý centr bodoval ve všech čtyřech zápasech, připsal si během nich sedm bodů za pět branek a dvě nahrávky.

Bruins i díky jeho přispění získali sedm bodů za tři výhry a porážku v prodloužení.

První hvězdou se stal další útočník Nathan MacKinnon z Colorada, třetí pak gólman Thatcher Demko z Vancouveru.

Zacha vstoupil do minulého týdne dvougólovým představením na ledě Toronta a pomohl tak k výhře 4:1.

Pak se prosadil jako jediný z mužstva při domácí porážce 1:2 v prodloužení s Edmontonem.

K dalšímu triumfu proti Maple Leafs se shodným výsledkem 4:1 přispěl před diváky Bostonu nahrávkou, to nejlepší si pak schoval na konec – v sobotu zdolali Bruins doma Pittsburgh 5:1, Zacha dvakrát skóroval a navrch přidal asistenci.

Brněnský rodák vylepšil svou sezonní bilanci na 43 bodů ze 62 startů za 17 branek a 26 přihrávek.

V bodování týmu je čtvrtý. Má také nakročeno k tomu, aby vylepšil svá osobní maxima z minulého ročníku, kdy ve své první sezoně v barvách slavného klubu od příchodu z New Jersey odehrál všech 82 zápasů základní části a nastřádal 57 bodů díky 21 trefám a 36 asistencím.

Osmadvacetiletý MacKinnon prožil úžasný týden, když se pod tři výhry Avalanche podepsal deseti body za tři góly a sedm nahrávek.

Shodně po čtyřech bodech zaznamenal při jasných výhrách proti Chicagu (2+2) a Detroitu (1+3), naposledy asistoval u obou branek Colorada při vydřeném vítězství v prodloužení proti Minnesotě.

Doma v Denveru už MacKinnon dokázal bodovat ve 32 po sobě jdoucích utkáních a právě díky skvělému poslednímu týdnu se dostal do vedení v boji o Art Ross Trophy určenou nejproduktivnějšímu hráči základní části.

Na kontě má 111 bodů (40+71) z 65 utkání, druhý Nikita Kučerov z Tampy Bay je na 107 bodech, Connnor McDavid z Edmontonu, jenž vyhrál bodování ligy v předchozích třech sezonách, je o další čtyři body zpět.

Stejně jako MacKinnon měl také Demko výrazný podíl na tom, že si Canucks v minulém týdnu připsali pouze výhry. Nejprve vychytal vítězství 2:1 v prodloužení v Los Angeles, pak 3:1 na ledě Vegas a nakonec vynuloval doma Winnipeg (5:0).

Z celkem 64 střel na svou branku jich zastavil 62, měl průměr 0,81 inkasovaného gólu na utkání a úspěšnost zákroků 96,9 procenta. Sezonní statistiky tak vylepšil na 2,47 a 91,7.

V nejbližší době však další starty Demko nepřidá. Televizní stanice TSN uvedla, že si osmadvacetiletý gólman v utkání proti Winnipegu poranil koleno a bude mimo hru dva až tři týdny.

Šestadvacetiletý centr Pavel Zacha se stal druhou hvězdou minulého týdne NHL díky svým skvělým výkonům na ledě. Během čtyř zápasů nasbíral sedm bodů za pět branek a dvě asistence, což pomohlo jeho týmu Boston Bruins k zisku sedmi bodů za tři výhry a jednu prohru v prodloužení.

Zacha začal týden dvougólovým představením proti Torontu a pokračoval skórováním i v dalších zápasech. V domácím utkání proti Edmontonu sice Bruins prohráli v prodloužení, ale Zacha se opět prosadil. V dalším zápase proti Toronto a nakonec i proti Pittsburghu přidal další body, celkem dosáhl na 43 bodů ze 62 zápasů.

Nathan MacKinnon z Colorada se stal první hvězdou týdne s deseti body za tři góly a sedm asistencí. Thatcher Demko z Vancouveru pak zaujal jako třetí hvězda týdne svými skvělými výkony v bráně.

MacKinnon v současné době vedoucí bodování ligy s 111 body, před Nikitou Kučerovem z Tampy Bay a Connorem McDavidem z Edmontonu. Demko naopak v minulém týdnu vychytal tři vítězství pro svůj tým a ukázal skvělou formu.

Bohužel však Demko utrpěl zranění kolena v posledním zápase proti Winnipeg, což ho vyřadí z hry na dva až tři týdny. I přesto se ale oba hráči mohou pyšnit skvělými výkony a přispěním k úspěchům svých týmů.