Nizozemec vyhrál vzrušující zápas s tie-breakem a následně předvedl vzteklý výstup na Maděru.

Nizozemec vyhrál vzrušující zápas s tie-breakem a následně předvedl vzteklý výstup na Maděru.

Nasazená sedmadvacítka hrála na „pátém grandslamu“ v jihokalifornské poušti proti Alexandru Zverevovi.

A turnajové šestce sedmadvacetiletý rodák z Haarlemu v úvodní sadě zatápěl. Vedl 5:3 na gemy, ale set nedopodával.

V tie-breaku měl pak k dispozici náskok 5:2 a za stavu 6:4 i dva setboly.

Jenže nakonec první dějství ztratil poměrem 7:9 a Griekspoor to neunesl.

Po prohraném posledním míčku zkrácené hry rozšvihal svou raketu doslova na maděru a její nebohé torzo pak mrsknul k tribuně.

Vzteklý výlev sedmadvacátému hráči nijak nepomohl. S novým hracím náčiním totiž prohrál i druhou sadu 3:6, a po hodině a 45 minutách se tak z postupu do osmifinále radoval německý favorit.

Zverev se v dalším kole utká s desátým nasazeným Alexem de Minaurem z Austrálie.

Na nedávném tenisovém turnaji v jihokalifornské poušti došlo k zajímavému incidentu, který si získal pozornost diváků i fanoušků. Nizozemský hráč Tallon Griekspoor se utkal s Alexandrem Zverevem a po dramatickém průběhu zápasu, který skončil v tie-breaku, nedokázal skrýt svou frustraci.

Griekspoor vedl v úvodní sadě 5:3 na gemy, ale nakonec ji nedokázal dotáhnout do vítězného konce. V tie-breaku měl dokonce náskok 5:2 a dva setboly, avšak nakonec prohrál poměrem 7:9. Tato porážka ho velmi rozčílila a po posledním ztraceném míčku začal vztekle máchat svou raketou a nakonec ji dokonce mrštit směrem k tribuně.

Tento vzteklý výstup však Griekspoora nepomohl, neboť následně prohrál i druhou sadu 3:6 a Zverev si tak zajistil postup do dalšího kola, kde se utká s desátým nasazeným Alexem de Minaurem z Austrálie.

I když emoce patří k tenisu jako nepostradatelná součást, je důležité zachovat klid a fair play na kurtu. Vzteklé reakce jako ta Griekspoora mohou být nejen nebezpečné pro okolí, ale také mohou negativně ovlivnit vlastní výkon a výsledek zápasu. Je tedy důležité umět ovládat své emoce a přijmout porážku s důstojností.

Tento incident nám připomíná, že tenis není pouze o fyzických schopnostech a dovednostech, ale také o mentální síle a kontrolu nad svými emocemi. Ať už jste fanouškem jakéhokoli sportu, je důležité respektovat pravidla fair play a ukázat vzájemný respekt jak vítězům, tak poraženým.