Francie překonává obavy z teroristického útoku. Prezident Macron oznámil plán B pro zahájení Olympijských her.

Francie překonává obavy z teroristického útoku. Prezident Macron oznámil plán B pro zahájení Olympijských her.

Slavnostní zahájení Olympijských her 2024 v Paříži bude událostí, která vyžaduje nejpřísnější bezpečnostní standardy. Francouzský prezident Emmanuel Macron ve středu oznámil, že se počítá se všemi možnými scénáři a přizpůsobí se jim. Přesto doufá, že jejich původní plán vydrží až do konce.

Zahájení her se uskuteční 26. července a bude se konat na šestikilometrové trase po řece Seině. Očekává se, že na této trase se vypraví zhruba 160 lodí a na březích se očekává účast stovek tisíc fanoušků. Plány na unikátní zahájení, které se poprvé v historii koná mimo stadion, zahrnují také nábřeží, kde začátkem prosince došlo k teroristickému útoku, který byl připisován organizaci Islámský stát.

Bezpečnostní opatření budou proto na zahájení her velmi důležitá. Francouzské úřady spolupracují s různými bezpečnostními složkami a zahraničními partnery, aby zajistily bezpečnost všech účastníků a návštěvníků her. Bude se jednat o komplexní a důkladnou přípravu, která zahrnuje monitorování a zajištění veškerých potřebných informací.

Zahájení Olympijských her je vždy velkou událostí, která přitahuje pozornost celého světa. Je proto nezbytné, aby byla zajištěna maximální bezpečnost všech zúčastněných. Francie má bohaté zkušenosti s pořádáním velkých akcí a je připravena na všechny možné scénáře. Doufejme, že se plánované zahájení her podaří uskutečnit bezpečně a úspěšně.