Nejlepší český surfař se stará o čistotu vody na Bali a komentuje změnu prostředí.

Nejlepší český surfař se stará o čistotu vody na Bali a komentuje změnu prostředí.

Surfování je sport, který mnoho lidí přitahuje svou jedinečnou atmosférou a zážitky, které nabízí. Pro mnohé se stává vášní a životním stylem. Jedním z takových nadšených surfařů je i Novotný, nejlepší český surfař žijící na Bali. Pro něj surfování není jen sportem, ale způsobem života.

Novotný provozuje Bali Cliff Surf Club a aktivně přispívá k rozvoji českého surfování. Díky jeho práci a angažovanosti se česká surfařská komunita stává stále silnější a uznávanější. V blízké budoucnosti se Novotný bude snažit kvalifikovat na letní olympijské hry v Portoriku.

Surfování není jen o fyzické kondici, ale také o mentální síle a odhodlání. Je důležité se naučit respektovat oceán a jeho sílu, být trpělivý a soustředěný. Pro mladé nadějné surfaře je důležité začít trénovat co nejdříve a nevzdávat se při prvních neúspěších.

Surfování je sport, který vyžaduje neustálou praxi a zkušenosti. Ideální je trénovat u moře, kde můžete získat potřebné dovednosti a sebevědomí. I když se dá trénovat i v bazénu nebo na suchu, skutečná magie surfování se odehrává až na vlnách oceánu.

Pro Novotného je surfování nejen sportem, ale také způsobem života. Sdílení zážitků s ostatními surfaři, vzájemná podpora a kamarádství jsou pro něj důležité součásti tohoto sportu. Ať už jste začátečník nebo zkušený surfař, surfování vám může přinést nejen radost a adrenalin, ale také nové přátelství a nezapomenutelné zážitky.