Slavia zvítězila v Karviné, Zlín porazil Slovácko po kontroverzním vyloučení

Slavia zvítězila v Karviné, Zlín porazil Slovácko po kontroverzním vyloučení

Trenér Slavie Trpišovský udělal v Karviné oproti utkání ve Zlíně hned čtyři změny v sestavě, z toho jednu vynucenou, neboť Jurečka chyběl po červené kartě. Soutěžní premiéru za Pražany si odbyla jedna ze zimních posil levý bek Diouf.

Karvinský kouč Jarábek pozměnil zahajovací jedenáctku po prohře 0:3 s Pardubicemi z různých důvodů dokonce na šesti postech a poprvé v české lize dal šanci brazilskému mladíkovi Viníciusovi.

Slezané vzhledem k soupeři nastoupili v rozestavení na tři stopy a proti favoritovi vyrukovali velmi odvážně. Hned ve 3. minutě slávistický gólman Mandous příliš váhal s rozehrávkou, trefil útočníka Viníciuse a mohl být rád, že se míč odrazil mimo.

Po nadějné čtvrt hodině domácí darovali vlastní nedůsledností Pražanům rozhodující dvoubrankový náskok. Nejprve nechali soupeře nakrátko rozehrát a po Schranzově centru si Memič ve vzdušném souboji se dvěma protihráči srazil míč do vlastní sítě.

Několik vteřin od výkopu po obdržené brance inkasovali Slezané znovu. Fleišmanův nákop odvrátil hostující Douděra přímo do úniku Chytilovi a ten poslal balon gólmanovi Holcovi přesně mezi nohy. Český reprezentant skóroval posedmé v ligové sezoně.

Domácí byli viditelně otřeseni a do přestávky mohli dostat ještě další branky. Holec však ve 34. minutě vychytal Schranze a poté si poradil i s hlavičkou Zimy, který se první trefy po návratu do Slavie nedočkal. Oscar navíc sám před gólmanem nedokázal usměrnit míč do sítě.

Po změně stran Pražané s přehledem kontrolovali průběh a nepouštěli domácí k ohrožení Mandousovy branky, byť velmi nezvykle po celé utkání drželi míč méně než soupeř. Naopak sami měli ještě několik vyložených šancí. V 72. minutě proti Dioufově hlavičce zasáhl Holec, který si poté poradil i proti vyložené šanci Ševčíka.

V 80. minutě už slávisté znovu slavili. Střídající Tijani vysunul Dioufa a devatenáctiletý Senegalec ozdobil soutěžní debut za Pražany prvním gólem v české nejvyšší soutěži.

Ve Zlíně ovlivnili duel rozhodčí

Zlín navázal na středeční remízu 1:1 se Slavií, porazil Slovácko 2:1 a na jaře poprvé zvítězil. Utkání však výrazně ovlivnili rozhodčí červenou kartou pro kapitána hostů Dančeka už v prvním poločase.

Domácí začali útočně a ve 3. minutě v