Střelecký šampion zbaven zbrojního pasu kvůli opileckému výstupu a nemůže se zúčastnit olympiády.

Střelecký šampion zbaven zbrojního pasu kvůli opileckému výstupu a nemůže se zúčastnit olympiády.

Jednapadesátiletý australský sportovec, Scott Diamond, se kvůli svému opileckému prohřešku nemohl zúčastnit předchozích dvou olympijských her v Riu de Janeiro a Tokiu. Diamond přišel na deset let o zbrojní pas po incidentu z května roku 2016, kdy ho policie zadržela kvůli řízení v opilosti a nebezpečnému zacházení se zbraní pod vlivem alkoholu.

Pětinásobný mistr světa se od té doby několikrát proti verdiktu odvolal, ale trest mu byl pokaždé potvrzen. Naposledy Diamond podle australských médií neuspěl u civilního a správního soudu státu Nový Jižní Wales minulý týden.

Scott Diamond je známý sportovec, který se zúčastnil šesti olympijských her. Získal zlatou medaili v Atlantě v roce 1996 a v Sydney o čtyři roky později. V Pekingu v roce 2008 skončil čtvrtý při triumfu Davida Kosteleckého a těsně pod stupni vítězů byl také na následujících olympijských hrách v Londýně.

Bohužel, kvůli své eskapádě pod vlivem alkoholu si Scott Diamond nemohl připsat další účast pod pěti kruhy. Tento incident mu způsobil ztrátu zbrojního pasu a vyloučení ze sportovního dění na olympijských hrách.

Tento případ je připomínkou důležitosti zodpovědného chování sportovců a vlivu alkoholu na jejich kariéru. Diamond se stal obětí svého vlastního rozhodnutí a musel nést důsledky svého jednání. Doufejme, že tento případ bude sloužit jako připomínka pro další sportovce, aby si uvědomili důležitost dodržování pravidel a zodpovědného chování, zejména v době olympijských her.