Vondroušová přiznala, že byla v šoku a během duelu zavolala manželovi, když byla dole.

Vondroušová přiznala, že byla v šoku a během duelu zavolala manželovi, když byla dole.

Česká tenistka Markéta Vondroušová se probojovala do semifinále Wimbledonu po vítězství nad Američankou Jessicou Pegulaovou. Pro Vondroušovou je to velký úspěch, protože se jedná o její nejlepší výsledek na tomto prestižním turnaji. Vondroušová začala zápas dobře a vyhrála první set, ale ve druhém setu Pegulaová převzala kontrolu a vyhrála ho. V rozhodujícím setu Pegulaová vedla 3:1, když se však zatahovala střecha nad kurt číslo 1, došlo k přerušení zápasu. Během této přestávky si Vondroušová sedla dovnitř stadionu a zavolala svému manželovi. Ten ji povzbudil a řekl jí, aby bojovala. Po návratu na kurt Vondroušová prohrála pouze jednu hru a dokázala otočit vývoj zápasu ve svůj prospěch. Nakonec vyhrála 6:4 a mohla slavit postup do semifinále.

Vondroušová byla nadšená ze svého úspěchu a řekla, že je ráda, že se jí podařilo vybojovat takový obrat. Přiznala, že se na začátku zápasu necítila dobře a měla černé myšlenky, ale díky podpoře svého manžela se dokázala zvednout. Vondroušová také zmínila, že se jí nelíbila hra Pegulaové, která jí dělala problémy s jejím bekhendem a pomalými míči. Nicméně, po přerušení zápasu se Vondroušová vrátila na kurt s novou energií a dokázala otočit vývoj zápasu ve svůj prospěch.

Vondroušová také hovořila o tom, jak je pro ni Wimbledon výjimečným turnajem. Řekla, že každý zná Wimbledon a je to něco jiného než ostatní grandslamy. Vzpomněla si na svou první vzpomínku na Wimbledon z roku 2011, kdy sledovala v televizi vítězství Petry Kvitové. Už tehdy si uvědomila, že Wimbledon je největší turnaj, který může hráčka vyhrát.

Vondroušová se nyní připravuje na semifinále, ve kterém se utká s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou. Vondroušová již dvakrát porazila Svitolinovou z pěti zápasů, a tak doufá, že se jí podaří postoupit do finále Wimbledonu. Její manžel však zůstane v Praze a bude ji podporovat z dálky.

Vondroušová je nadšená ze svého úspěchu a říká, že je v šoku. Její výkon na Wimbledonu je pro ni neuvěřitelný a doufá, že se jí podaří pokračovat ve své skvělé formě.