Van der Sar zůstává hospitalizován v intenzivní péči, jeho stav se však stabilizuje a život již není ohrožen.

Van der Sar zůstává hospitalizován v intenzivní péči, jeho stav se však stabilizuje a život již není ohrožen.

Bývalý nizozemský fotbalový brankář Edwin van der Sar nedávno utrpěl krvácení do mozku, což vyvolalo obavy o jeho zdravotní stav. Jeho manželka, která je také bývalou profesionální sportovkyní, vzkázala veřejnosti, aby byla trpělivá a sledovala, jak se jeho stav vyvine.

Podle informací zveřejněných v novinách De Telegraaf, se incident stal minulý týden, když Van der Sar byl na dovolené na jednom z chorvatských ostrovů. Byl převezen do nemocnice vrtulníkem.

Van der Sar, který měří téměř dva metry, měl úspěšnou profesionální kariéru trvající 21 let. Během této doby hrál za kluby jako Ajax, Juventus, Fulham a Manchester United. Vyhrál celkem 26 trofejí, včetně dvou vítězství v Lize mistrů. Také reprezentoval Nizozemsko ve 130 zápasech a získal bronzové medaile na dvou evropských šampionátech. Byl dvakrát vyhlášen nejlepším brankářem Evropy.

Zatím není známo, jaká bude dlouhodobá prognóza pro Van der Sara. Jeho manželka však vzkázala, že je důležité být trpělivý a sledovat, jak se jeho stav vyvine. Věříme, že se brzy dozvíme více informací o jeho zdravotním stavu a přejeme mu rychlé uzdravení.